Kan du dansa i kyrkan?

Höger hand med handflatan upp och vänster hand med handflatan ner. Så tar vi tag i varandras händer – vi bär och vi blir burna, liksom händerna vilar i en annan hand eller stöttar den.

Rytmerna avlöser varandra, grekiska, romska och en dans från en ort i norra Ryssland.

Gruppen som dansar har ”Vinterglädje” som tema denna kväll. Trötta kroppar och sinnen som i dansen finner kraft, vila och gemenskap. ”Men det känns i kroppen”, sa en deltagare som var med för första gången. Då hade vi just dansat med steg som gick lite i kors och med både spark och stamp.

Så blir tonerna lugnare och dansen koncentreras runt mittpunkten, skålen med vatten, ett ljus, en vintergrön kvist och en sten. Till ”Nada te turbe” en sång från klostret i franska Taizé går rörelserna långsamt i cirkeln, in mot mitten och bakåt igen. ”Känn ingen oro, känn ingen ängslan, Gud din Gud, bär allt.” Så blir gemenskapen större än det tiotal personer som rör sig i rummet. Den vidgar sig till att omfatta många fler.

Vi dansar ytterligare fyra gånger i vår i Den Gode Herdens kyrka. 25 februari, 10 mars, 7 och 21april kl. 18.30. Kommer du?

 

 

En kommentar på “Kan du dansa i kyrkan?

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: