TRYGGHETSCERTIFIERING PÅ DALHEM FÖR EN LUGNARE BOENDEMILJÖ

Känslan av trygghet är bland det viktigaste för att människor ska trivas i sin bostad och i området runt omkring. Just nu arbetar Helsingborgshem för att trygghetscertifiera utvalda fastigheter på Dalhem.

Trygghetscertifiering är ett nytt koncept och bygger på en metod som använts med gott resultat i bland annat Stockholm, Göteborg och Motala. Åtgärderna utgår från att inbjudande, rena och ljusa miljöer minskar skadegörelse och nedskräpning. På köpet ökar trivseln och tryggheten hos de boende.

Tar ett helhetsgrepp
När en fastighet står på tur för att trygghetscertifieras inleds arbetet med att en utbildad trygghetssamordnare systematiskt går igenom fastigheten enligt en checklista. Efter genomgången upprättas en handlingsplan.

Vi tar ett helhetsgrepp över bostadshuset, gården och parkeringar. Det handlar ofta om att förbättra belysningen på gården, i trapphuset och i förrådsutrymmena, utforma utomhusmiljön annorlunda, investera i säkrare förråd eller något så enkelt men effektivt som att måla om, förklarar Anna Hartvigson, en av trygghetssamordnarna på Helsingborgshem.

För att fastigheten ska trygghetscertifieras behöver majoriteten av hyresgästerna som bor där godkänna åtgärderna eftersom några av dem är standardhöjande och påverkar hyran.

belysning_fore_efter_vagrat_2

Mätbara effekter
Efter att alla åtgärder skett följs resultatet upp på olika sätt. Helsingborgshems återkommande undersökning Nöjd-kund-index ger en tydlig fingervisning om effekterna efter en trygghetscertifiering. I kvarter som redan har trygghetscertifierats visar exempelvis undersökningen att hyresgästerna upplever en markant ökad trygghet (26% ökning) när man vistas ute i sitt bostadsområde.

Läs mer om trygghetscertifiering på Helsingborgshems hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: