Ny detaljplan för nästa etapp

Ombyggnaden av bostäderna i den del av Grönkulla som vi kallar etapp 1 planeras för fullt. Under hösten kommer mer information till de boende och de får lämna sitt godkännande innan arbetet kan påbörjas.

Parallellt med det lämnar vi på Helsingborgshem nu in en ansökan om ny detaljplan för nästa del av Grönkulla. Vi kallar projektet etapp 2 och det omfattar Grönkullagatan 1, 3, 5 och 7.

En detaljplan visar vad marken får användas till och hur stora hus som får byggas där. Den nya detaljplanen för etapp 2 ska göra det möjligt att bygga fler bostäder eftersom ett av målen för projekt DrottningH är att det på sikt ska finnas dubbelt så många bostäder på Drottninghög som det finns idag.

När ett förslag till ny plan är färdigt kommer det att finnas möjlighet att titta på förslaget, ställa frågor och komma med synpunkter.

karta över etapperEtapp 1 omfattar Grönkullagatan 9, 11 och 13. Etapp 2 omfattar Grönkullagatan 1, 3, 5 och 7.

Förändringsarbetet på Drottninghög kommer att pågå under många år och kommer så småningom att omfatta alla hus och bostäder. En del kommer att byggas om och andra kan komma att rivas för att ge plats åt nya och fler bostäder. Det är ännu inte bestämt hur många eller vilka hus som ska byggas om och vilka som kan komma att rivas. Men inga hyresgäster kommer att bli utan bostad. Vi hjälper givetvis till att hitta andra bostäder när det behövs.

Du som har frågor eller funderingar är varmt välkommen att kontakta oss:
Li Hautala: 042-20 80 56 eller li.hautala@helsingborgshem.se
Daniel Kirschner: 042-20 80 51 eller daniel.kirschner@helsingborgshem.se

Du kan också träffa Li och Daniel i lägenhet 86 på Grönkullagatan 9A där de kommer att finnas tillgängliga under den närmaste tiden. Hela familjen är välkommen!

Eva-Lena Silwerfeldt, Helsingborgshem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: