En bit Drottninghög i Visby

Nu är det dags för årets politikervecka Almedalen i Visby. Helsingborgs stad är med för sjätte året i rad. tillsammans med sina partners Malmö stad, Lunds kommun, Region Skåne och Öresundskomiteen bjuder staden in nationella beslutsfattare med målet att öka kunskapen om de unika utmaningar som finns i Öresundsregionen.

Helsingborgs stad är också i Almedalen för att dela med sig av goda exempel och inspirera andra med våra erfarenheter. Därför tar vi åter med oss en bit Drottninghög till Almedalen. Det kommer bli en hel del snack. Och mera verkstad. Jag hoppas att det blir många snackisar också.

Jag tycker att er mötesplats drottabladet.se är intressant att följa. För där får alla som vill skriva komma till tals. Det är så enkelt och självklart. Så vi gör om det. Drottabladet kommer med andra ord få en kusin – almedalsbladet.se under fem dagar i Almedalen. En digital mötesplats där alla som vill får komma till tals.  Vi vill visa hur man på ett snabbt, enkelt och billigt sätt kan skapa en digital möresplats som främjar medskapande, dialog och demokrati och där alla själv tar ett ansvar för vad som publiceras.  Vi hoppas att några vill göra sin röst hörd och kanske ställa en fråga eller dela med sig om vad som händer där i Almedalen. Vilket råd skulle du ge till någon som funderar på att skriva något? Kan du tänka dig att göra ett inlägg på Almedalsbladet?

På onsdag 1 juli inleds dagen i Öresundshuset med ”Miljonprogramsområdet som motor i demokratiutvecklingen”. Deltagarna bjuds in till picknick med en lokal klassiker bulle i bulle och kaffe till fika medan två drottaguider inleder med en guidad tur i Drottninghög. Hoppas de kommer att gilla vad de hör och äter. (Följ oss live på oresundshuset.nu)

Bostadsminister Mehmet Kaplan och vår egen högsta politiker Peter Danielsson pratar sedan om både Drottninghög och bostadsbristen. Och om drottabladet. Och publicera inlägg i Almedalsbladet.

Och för att få hjälp med detta får husvagnen fungera som redaktion. Där nyfikna kan ställa frågor och få hjälp med att publicera sina inlägg. Annars går det ju bra att mejla in text och bild direkt till Almedalsbladet@helsingborg.se

 Jessica – Helsingborgs stad

En kommentar på “En bit Drottninghög i Visby

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: