Amerikanska Studenter i Skåne

11218053_10153395905697533_2744133404342466209_n[2]

Hej allihopa! Vi heter Michelle och Becca och vi är två amerikanska studenter som arbetar på Helsingborgs Stadsbibliotek denna sommar. Vi kommer från Michigan där vi studerar svenska och litteratur på engelska på University of Michigan. Denna vecka arbetade vi på Idé A på Drottninghög i två dagar.

Idé A är inte så olika från stadsbiblioteket. Ja, det är mindre men systemet är samma och vi kände redan personalen. Ändå också är det inte samma. Eftersom Idé A är mindre är det lättare att jobba med folk som vill ha hjälp. Bibliotekarier pratar mycket med de som kommer in och det finns många som kommer tillbaka ofta. Våra kollegor hjälper oss att förstå men de gör inte jobbet åt oss.

Just nu har biblioteket många olika program. Det är intressant för oss eftersom vi kommer från små byar båda två. Våra bibliotek hemma är ganska mycket större än Idé A men det finns inte så många program. Vi tycker att allt som Idé A gör är jättekul och alla i personalen jobbar jättemycket med höstensprogram. De lyssnar till vad folk säger att de vill ha när de kommer in till biblioteket och här finns allt från ett språkcafé till AFI program. Ett sådant här program gör att biblioteket känns stort.

Vi har lärt oss och gjort mycket på bara två dagar. Vi har tränat på svenska och vi förstår biblioteksystemet bättre nu. Vi har haft det så bra på Idé A; det var så roligt och vi är glad att vi kunde jobba här.

* * *

Hey everyone! Our names are Michelle and Becca, and we are two American students working at Helsingborg’s public library this summer. We’re from Michigan, where we study Swedish language and English literature at the University of Michigan. This week, we worked at Idé A in Drottninghög for two days: Tuesday and Wednesday.

Idé A is not so different from Helsingborg’s main library. Yes, it’s smaller, but the system is the same, and we had already met the people we work with. However, it’s not quite the same. Because Idé A is smaller, we have had more opportunities to work with people who need help. The librarians are friendly, and there are many regulars who frequent the library. Our colleagues helped us understand, but they didn’t do the job for us.

Right now, the library has lots of different programs, which is interesting for us because we both come from small villages. Our libraries at home are a bit bigger than Idé A, but they don’t have as many activities. We think that all the fall programs are very cool, and everyone is working really hard on them. The staff listens to suggestions from visitors to the library, and there is everything from a laungage café to an AFI program. These programs make even a library as small as this one feel big.

We have done so much and learned even more in just two days. We’ve practiced our Swedish, and we understand the library system better now. Both  of us have had such a good time at Idé A; it was such a fun experience, and we are glad that we could work here, if only for two days.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: