För Vem, eller Vilka? Nationaldag!

Jag sitter i vår pensionärskuvös och lyssnar på Dunka Dunka musik från Fredriksdal.

Det är Nationaldagsfirande där,

jag är inte nationalist,

så jag är inte där!

Men annars när vi firar de olika nationerna kan jag vara med om att dela glädje och framtidstro. Så har vi gjort väldigt många gånger i Norge med Barnbarnen. Men för mig har dessa stunder inne på Fredriksdal fått mig att fundera! Jag är inte heller rasist, men är det bästa sättet att integrera Er som kommer från andra länder, från svält och förtryck, från andra livsförhållanden, att klumpa ihop ett antal föreningar och sudda ut det blågula som vi firar idag!

Jag gläds åt Albansk dans och sång, gillar magdans och rytmen från Afrikanska trummor,  jag gillar att få smaka olika maträtter och tilltugg från andra delar av vår värld, jag har ju inte hunnit med att vara runt precis hela världen. Men varför kan vi inte ha en integrationsdag, eller många som vi ofta har på uppe vid Drottninghögs Bibliotek.

SvenskaFlaggor-liten

Mångfald är väl inte enfald. Men jag skulle vilja ha en nationaldag som var vår, allas som bor och lever i detta land, varifrån vi än kommer! Kan det inte kännas bra, även för Er som har flytt hit till detta, de omväxlande vädrets land!

Ta nu och fundera på hur du skulle vilja att det var! Och svara mig gärna, jag finns ofta uppe på Drottninghög och vill gärna ha en debatt här i Drottabladet!

Och Glad och skön Sommar på Er alla.sveriges-flagga1

2 kommentarer på “För Vem, eller Vilka? Nationaldag!

Add yours

    1. Bra! Det är så jag ser det, det finns ett helt år där vi lär av varandra och umgås. Men jag vill inte att det svenska, på Nationaldagen, stryks över och nedtrycks av andra länders seder och bruk. Precis som den svenska sommaren är underbar, vare sig den kommer på en Måndag eller Torsdag, så tror jag att det finns plats för mycket mera om man försöker koncentrera sig på en sak i taget! Det är det jag vill ha kommentarer på, från de som har kommit hit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: