Bosse bildoktorn på Idé A Drottninghög

image

Onsdags föreläsningarna på Idé A brukar vara välbesökta men den här gången var det fler män än vanligt. Efter 20 böcker oräkneliga radioprogram och många tidningsartiklar tycker Bosse att han inte bara kan kalla sig bilmekaniker utan även journalist,författare och fotograf. Ett 40- tal bilintresserade kom för att lyssna.

Det är inte första gången som Bosse besöker Drottninghög, han var här för 4 år sedan. När Bosse var 10 år byggde han en evighetsmaskin som så klart inte fungerade. Han gick till biblioteket i Sävsjö och lånade en bok om hur motorerfungerar. Elna som är biblotikarie är den som leder in Bosse på bilspåret.

image

Kvällen handlar om allt från muttrar och skruvar till whiskey och fotografering. Spännande historier blandas med roliga citat. ”Mitt förhållande till matematik är som det till kvinnor. Jag tycker mycket om det men jag förstår mig inte på det.”Ändå blir det många historier om just kvinnor som gillar bilar.

Bosse beskriver själv att han lider av Engelska sjukan, vilket innebär ett stort intresse för engelska bilar. Idag renoverar Bosse en gammal Jaguar. Naturligtvis fick även publiken möjlighet att få svar på sina bilfrågor.

Lexus är den bil som har sämst rostskydd medan Dacia är den som har bäst. Så lite goda råd inför bilköpet. Välj först en  bilverkstad där det finns en engagerad mekaniker som du kan tala med. Väl sedan en liten större bil med få funktioner och manuell växellåda. Glöm inte att kolla att det är lätt att byta glödlampor.

image

Då vi är på ett bibliotek så kom Bosse med ett boktips som innehåller allt viktigt,  hästkrafter av Lars Mytting.

Vill du veta mer om Bosse kan du besöka hans hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: