Träffa drottningshögs stadsdelsmammor

Idén med stadsdelsmammor föddes i Berlin, och spred sig sedan vidare till Danmark. Planteringen i Helsingborg blev inspirerade av det danska projektet ”bydelsmödre”, och efter ett eget, framgångsrikt projekt hakar nu även Drottninghög på med våra alldeles egna stadsdelsmammor!

Stadsdelsmammor är frivilliga kvinnor i olika åldrar, med olika ursprung, som bryr sig om sitt område och vill engagera sig i det, och man behöver inte ha egna barn för att vara delaktig. De informerar i sina nätverk om skola, barnomsorg, hur kommunen och andra myndigheter fungerar, o.s.v. Syftet med stadsdelsmammor är att aktivera, stärka och utveckla kvinnornas egna resurser, för att de sedan ska kunna dela med sig av sina kunskaper till andra boenden i området.

På onsdag den 11/3 kl 18:00 är du välkommen hit till Idé A Drottninghög för en lärorik och informativ kväll med våra diplomerade stadsdelsmammor! Anmäl dig på facebook här.

bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: