Inspirationsresa till Malmö

Lördag 7 februari, kl 09.00, åkte 17 stycken representanter från odlargruppen på Drottninghög, till Malmö på studiebesök under ledning av Saul Sagnia – Idé A och Elin Pettersson-assisterande trädgårdsmästare. Resan anordnades av Stadsbyggnadsförvaltningen med
Alfred Nerhagen i spetsen. Väl i Malmö, anslöt sig Alfred, Josefin och Ulrika från Stadsbyggnadsförvaltningen, samt ett antal arkitekter från arkitekter utan gränser i Alnarp. Vi besökte Slottsparken, Rosengård stads- och gårdsodling, samt Seved stadsodling. Fokuset låg på struktur, utformning, förvaltning, organisation mm. Vi åt lunch på den berömda kvinnokoperativet YALLA TRAPPAN.  Från odlargruppens föreningar var: Balkan Kulturföreningen, Hyresgästföreningen, Iranska Kvinnoföreningen, Nattvandrarna, The Gambian Society in Helsingborg, samt 8 stycken andra boende. Resan kommer att följas upp genom olika designdialog workshops tillfällen på Idé A. 17 februari kl. 18.00 är första tillfället. Designdialogerna kommer att ledas av arkitekter utan gränser. http://ideafacebook.com

image

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: