72 på H22 presentation.

Hej, alla läsare!

Här kommer en liten presentation om Anna som är med i projektet 72 på H22.

1) Namn?

Anna Jönsson.

2) Berätta lite om projektet 72 på H22? Vad gör ni i projektet?

Svar: Det är ett samarbetsprojekt med medborgarinvolvering, där vi bland annat testar att flytta ut utställningskonceptet utanför museerna och våra vanliga utställningshallar genom att skapa ett pop-up-museum i ett helt vanligt bostadsområde. Jag är musei- och utställningspedagog och min roll i projektet är att via bland annat intervjuer samla in och arbeta med människors berättelser om Drottninghög och om 1972, och försöka få in barnperspektivet och barns röster främst genom samarbete med skolbarn och deras lärare.

3) Har du nån koppling till Drottninghög? Och i så fall vad?

Svar: Nej, inget alls faktiskt, före det här projektet. Jag är smålänning och bor numera i Malmö och hade inte ens varit i Helsingborg, innan jag fick jobb inom kulturförvaltningen här.

4) Vad är 70-talet för dig?

Svar: Mina barndomsår! Jag är född ’71 så mina ”minnen” av 1972 är berättade för mig eller sådant jag sett på foton och på skakig super 8-film. Slutet av 70-talet minns jag ju bättre, mest kanske skolan och vad vi lekte, vad vi såg på TV (Tårtan, Barnjournalen och uppfostrande program med stillbilder i svart-vitt) och hur jag var klädd – långärmad tröja med t-shirt över, manchesterbyxor, mina röda träskor med vita blommor lite platå! Mycket snyggt! 😉

5) Vad ser du fram emot när det är dags för vår projekt 72 på H22 att välkomna besökare i lägenheten under H22?

Svar: Att förhoppningsvis kunna ge besökarna känslan av att kliva in i en annan tid rent fysiskt och där igenom väcka minnen och tankar. Just det här att det kommer vara tillåtet att sitta ner i möblerna, öppna skåp och lådor, bläddra i böcker och känna med handen över bänkytor och tapeter tycker jag är fantastiskt. Jag hoppas också utställningen och de olika röster och erfarenheter som genomsyrar den kan utmana eventuella förutfattade meningar både om tiden och om området.

Tack så mycket Anna! 🙂 /Samantha 72 på H22!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: