Vill du berätta din historia?

Många av oss upplever någon gång i livet ofrivillig ensamhet som kan leda till både psykiskt och fysiskt lidande. Vi vill och behöver mötas och vara del av ett sammanhang. Walk in my shoes är ett berättarprojekt om upplevd ensamhet, för att skapa möten mellan personer från olika bakgrunder och i olika åldrar.

Vi söker dig som är 18 år eller äldre och som har egen erfarenhet av ofrivillig ensamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd från socialförvaltningen eller vård- och omsorgsförvaltningen.

Du har ett intresse av att möta människor du annars aldrig skulle ha mött. Ni kommer berätta om er själva och byta historier och erfarenheter med varandra. Det kan bli möten med sorgliga, roliga och kanske oväntade bilder ur era liv.

Att få sin egen berättelse återberättad av någon, som gör den till sin egen, är en stark upplevelse som öppnar nya perspektiv. Projektet vill öka empatin och förståelsen mellan människor i Helsingborg, samtidigt som vi ger en plattform för meningsfull samvaro att växa i.

Tillsammans skapar vi en föreställning som helt och hållet bygger på berättarnas utryck och förmågor och denna kommer att spelas i december 2021 på Helsingborgs stadsteater och Tryckeriet.

Under augusti till december 2021 möts vi ungefär 2-3 tillfällen i veckan och det kan vara både kvälls- och dagtid. Det är viktigt att du vill och kan delta i hela processen. Det är kostnadsfritt och kräver inga förkunskaper. Vi gör ett urval av deltagare genom intervjuer.

Projektet drivs av teatergruppen SPECT scenkonst och du kommer möta

  • Eva Wendt, regissör och samtalsterapeut
  • Göran Berg, organisationsutvecklare och samtalsterapeut

Välkommen på en digital informationsträff den 11 juni klockan 10:00 och den 23 juni klockan 15.00, klicka på länken nedan. Du behöver inte föranmäla dig till informationsträffen.

https://vardochomsorg.helsingborg.se/senior/kulturella-upplevelser/traffpunkter/

Film: https://youtu.be/_9cl7SuAogE

Anmäl dig till Walk in my shoes senast 9 juli!

Socialförvaltningen: pernilla.kvist@helsingborg.se, telefon: 0702-10 69 46

Vård- och omsorgsförvaltningen: madeleine.lindqvist@helsingborg.se, telefon: 0702-10 48 26

Bakgrund till samverkansprojektet Walk in my shoes

Walk in my shoes är ett samarbete mellan Helsingborgs stad och SPECT scenkonst, med stöd av Kulturrådet, Kulturskåne samt Helsingborgs stadsteater, för att både låta teatern vara med för att motverka sociala problem samt göra kultur mer tillgänglig och meningsfull för invånarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: