Nya markprover på Grönkullagatan i början av oktober

I början av oktober kommer miljöförvaltningen ta nya markprover på Drottninghög.  Det är på besällning av Helsingborgshem som man nu gör fördjupade undersökningar på på några av uteplatser på Grönkullagatan.

Projekt DrottningH har tidigare i år genomfört markprover som visade förhöjda halter av föroreningar i området. Nu gör miljöförvaltningen i Helsingborgs stad en fördjupad undersökning för att kunna bedöma vilka möjliga insatser som kan vara aktuella för att säkerställa att boende och miljön runt omkring inte kommer till skada.  När man bygger i stadsmiljöer och förtätar städer är det inte ovanligt att man gräver upp saker som andra grävt ner för många år sedan. Resultatet beräknas vara klart i oktober.

Vid frågor kontakta: Louise Hansson som är kundansvarig på Helsingborgshem.

Tel. 042-20 80 53
E-post: louise.hansson@helsingborgshem.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: