Dags för FN-veckan 20-24 oktober 2014 på Drottninghög

IMG_3968

Förenta Nationerna (FN) är en unik organisation som består av suveräna stater som kommit överens om att arbeta för fred i världen samt utveckling av sociala och ekonomiska problem. Den bildades den 24 oktober 1945; efter andra världskriget slut med syftet att bevara världsfreden.

FN är ett globalt forum för samarbete, beslut och överenskommelser i frågor som är viktiga för hela mänskligheten. Från början hade FN 51 medlemsländer, idag är antalet upp i 193.

Syftet var också att alla människor skulle få ett bättre liv och kränkningar av mänskliga rättigheter skulle bekämpas. Alla nationer skulle fritt få bestämma sin framtid.

FN arbetar med frågor och temaområden som berör världsomfattande politik som till exempel rättigheter och demokrati; utveckling och fattigdomsbekämpning; fred; säkerhet och nedrustning.

Kulturnätverksgruppen på Drottninghög brukar arrangera olika aktiviteter i samband med FN-veckan med olika teman bl.a. barns rätt/barnkonventionen. Programmet denna gång har temat ”Mänskliga rättigheter” och pågår mellan den 20 till 24 oktober på Drottninghög. Det anordnas konserter av unga, dramasagor för barns rätt, fredsparad och avslutningsvis en teologisk debatt där alla kan vara med och delta i.

För mer info om programmet se InfoTv och affischer som hänger hos de olika verksamheterna (Idé A, Multiteket, bageriet, Drottningh:s projekt lokal etc.)

Lär mer om vad FN gör här.

Alla är hjärtligt välkomna att delta på FN-veckan för genom deltagande och engagemang skapar vi förändring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.