Ett studiebesök till Världens park

IMG_9402

I början av september besökte projekt DrottningH områden i Varberg, Göteborg och Jönköping. Bland annat ett miljonprogramsområdet ”Backa Röd” vid Hisingen i Göteborg. Där finns en unik och fantastiskt vacker park som används dels som en trädgård och dels som en mötesplats och kallas Världens park och invigdes för ca 10 år sedan.

Den innehåller ca 10 000 växter, ca 500 sorters färgsprakande perenner, buskar och träd från hela världen. Parken har slingrande grusgångar och man ser  bland annat en Ginkgo, en japansk Magnolia, en Maackia, småbuskar och Azaleor. På våren blommar lökar och Azaleor, sensommaren blomprakt kommer ifrån ett överdåd av perenna växter.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.