Almedalen 2015

Förra veckan deltog projekt DrottningH och Dialog 3.0 i Almedalsveckan på Gotland. Det handlade både om att berätta om Drottninghög och hur vi jobbat här men också om att knyta kontakter för framtiden.

På söndagen skapade vi Almedalsbladet.se under en workshop i HejDigitalts lokaler. Vi skapade Almedalsbladet för att visa hur smidigt det är att skapa en hemsida som Drottabladet.se och för att visa hur man enkelt kan bjuda in många olika människor att skriva om ett området.  Här kan du se livesändningen från söndagen,  del 2 och del 3.

Sedan starten har Almedalsbladet haft 8320 besökare, cirka 11 150 visningar, det har skrivits nästan 70 artiklar och 35 personer blev redaktörer. Gå gärna in och besök sidan här. Under veckan hade vi även den orangea husvagnen på plats där vi hade en redaktion för Almedalsbladet och berättade om både området, Dialog 3.0 och projekt DrottningH.

20150629_171920

På söndagen arrangerade Öresundshuset seminariet ”Miljonprogramsområdet som motor i demokratiutvecklingen”, då var det Drottninghög som var exemplet.  Här kan du se livesändningen!

charlotte på scen i öresundshuset
Bildkälla: Öresundshuset

Jag gav publiken en guidad tur på Drottninghög och deltog i en panel tillsammans med Kersti Forsberg från Tidningen Hallå och Felicia Margineanu som är författare och social entreprenör. Vi pratade om bilden av ett område och varför vi skapade Drottabladet.se.

kersti och felicia på scen
Bildkälla: Öresundshuset

Under seminariet deltog Sveriges bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan, Peter Danielsson, Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad och Per Mosseby, direktör avdelningen för digitalisering på SKL. De pratade om miljonprogramsområden och hur vi kan jobba med att utveckla olika bostadsområden. Spännande!

öresundshuset 1
Bildkälla: Öresundshuset

Arne Gunnarsson och jag fick även möjlighet att berätta mer både Drottabladet och om Ullaredsresan som vi genomförde under samrådet förra året.

charlotte och Arne på scen
Bildkälla: Öresundshuset

Det blev två givande seminarium med intressanta diskussioner och med Drottninghög i fokus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: